Corkba költözésem története

Csabi Írországban

Egyre jobban érzem magam

2014. november 19. 23:18 - csaboable

Ma két hete, hogy megérkeztem Corkba :). Kezdenek belassulni az események.
Ugye van már PPS számom, bankszámlám - bankkártyát még várom - és albérletem. Ez a hét eddig arról szólt, hogy megpróbáltam "élhetővé" tenni az albit.

Hétfői sikerem. Az albi ajtaja fa. Van egy-két kiálló borda az ajtón, amolyan díszítés gyanánt. Rájöttem, ha arra rakom a mobilom, akkor 2mbit/s le és 300kbit/s feltöltési sebességet is elérek :). Így a hétfő estém már jól telt. 

Múlt hét pénteken ugye megrendeltem a UPC-től a 120mbit-es internetet. TV-re nem fizettem elő, mert minek? Van Netflix :). Hétfőre igérték, hogy kiszállítják a modemet, de vasárnap este 5-kor megváltoztattam a címet a cég címére, hogy ne az legyen, hogy kihozzák a modemet, majd postára rakják, mert nincs itthon senki, aki átvegye.
Hát hétfőn nem is jött a csomag. Kedden reggel reklamálni akartam, de kaptam az SMS-t a DPD-től, hogy 9:40 és 11:20 között jön a csomag. 10:30-kor meg is kaptam a modemet. Woohoo!
Vicces, de pont kedd reggel kaptam meg a UPC Wi-Free jelszavam is.

Már vasárnap óta nézegetem a TV-ket neten, hogy mit is kellene venni. Nagyon, de nagyon szerettem volna már MO-n is egy 48+ colos tévét. Ott az volt a gond, hogy nem fért volna el az asztal és a konyhapult között egy nagyobb TV, mint a 40 colos jelenlegi. Így akkor nem vettem, mondtam, hogy akkor majd legközelebb.
Itt Corkban már viszont nem bírtam magammal. Nézegettem a 48, 50, 55 colos TV-ket :D. 600-900 euró között gondolkoztam, mert nem kell semmi smart funkció vagy 3d, csak egy naaagy képernyő meg full hd.
No de jött a probléma. A nappali kisebb, mint a Bp-i albinké. Sokkal. A TV asztal és a kanapé között kb 1.2 méter van. Huha... lehet kicsit nagy lesz az 50". Nézzünk 48" TV-t. Huha... hát 1 méterről nagyon pixeles. Tudom... tudom... abszolút first world problems, de kérek szépen némi együttérzést :).

100 szónak is egy a vége. Vettem egy 40 colos full hd tévét. Semmi extra. Fizettem érte 360 eurót. Hívtam taxit, mert ugyan könnyű a TV nagyon, de elég nagy kiterjedésű.
Szóval a tegnap estém azzal telt, hogy kicsomagoltam TV-t, beállítottam a TV asztalra és néztem a hangyák háborúját kb 10 percig. Nem tudom miért, de jól esett... :). Ha rámnyitottak volna, akkor tuti elvittek volna diliházba.
Képzeljünk el egy majd 30 éves fiatalembert (ez lennék én), aki ül a kanapén és fél méterről nézi a hangyák háborúját és csak mosolyog. Most hogy ezt írom, ismét mosolygom. Hjaaajj... varázslatos pillanatok voltak a tegnapiak.

Aztán magamhoz térve elkezdtem kicsomagolni a modemet. 5 perc alatt összeraktam felkonfiguráltam és notebookkal rácsatlakoztam.
Szégyellem, de az első weboldal, amit megnéztem nem a pornhub.com volt, hanem a speedtest.net.
De így is bizsergett ott lent, amikor megláttam a 80mbit/s letöltést és 12mbit/s feltöltést :).
Kérem, ne itélkezzünk! Nekem két hét utáni internetszenvedés után ez felért egy apró orgazmussal.
(Babz, ugye ez nem számít megcsalásnak? :)

Ma kaptam egyik munkatársamtól kipróbálásra egy AppleTv-t. Most épp arról megy a Netflix, mint háttérzaj. Jó is, hogy nem fizettem elő a TV adásra. Az valami +30-35 euró lett volna havonta. A netflix meg 12 talán.
Én Nexus Playert szeretnék venni, de még nem kapható, és amikor kapható lesz, akkor is valami 120 euróba fog kerülni. Míg az AppleTV csak 99 juró. Szóval félek, hogy ebből AppleTV lesz meg egy Chromecast. Vagy csak Chromecast. Tudom... tudom... first world problems.

Csak hogy a munkahelyről is írjak pár dolgot: nagyon tetszik a munka. Annó MO-n mindig baszogattak a munkatársaim, hogy miért vagyok olyan "laza" hozzáállású a munkához. Mindig az volt a válasz, hogy nem tudom. Igazából én sem értettem. Hisz azt hittem mindig, hogy a fizu a lényeg. Mindig minden szart a pénzért vagy plusz pénzért vállaltam be. Borzasztó anyagias voltam/vagyok (remélem már kevésbé).
Viszont most valahogy jól érzem magam. Nem keresek egetrengető pénzeket, de legalább élvezem a munkahelyen töltött perceket és igazából azzal, hogy lemondtam egy-két felesleges, igen sok pénzt felemésztő szórakozásról, így ugyanúgy a pénzemnél vagyok.
Lehet ugyanez ment volna MO-n is, de ott valahogy olyan sok pénzről kellett volna lemondanom, amire képtelen voltam. Féltem attól, hogy ha esetleg le is mondok a pénzről és azt csinálhatom, amit élvezek és szeretek, akkor folyamatosan elégedetlen leszek a fizetésemmel, ami pedig megakadályoz abban, hogy élvezzem a munkám :D.

Kurva ördögi kör...

Zárom soraim. Itt még csak 22:16 van, szóval megyek wowzani.
Még egy apróság: az időjárás egyátalán nem rossz. Ma és jó párszor már korábban is, nagyon szép napunk volt!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://corkicsabi.blog.hu/api/trackback/id/tr736917259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása